Diagnosticare performanta DataWarehouse

A+ A A-

Diagnosticare performanta DataWarehouse

„Business Intelligence Health Check Diagnostic” ajută managerii din IT sa aibă vizibilitate asupra sistemului lor de BI, indiferent dacă aceștia sunt manageri noi care încearcă să înţeleagă ceea ce este bun şi ce nu este bun în mediul de BI sau manageri experimentaţi, care sunt interesaţi într-o evaluare independentă a riscurilor şi a calității. Având în vedere investiţiile semnificative în instrumentele de Business Intelligence, este important de a profita de fiecare funcţionalitate oferită.
„Business Intelligence Health Check Diagnostic” este o analiză structurată şi tehnică detaliată a arhitecturii de BI, de la infrastructura de bază sistemului, integrarea şi gestionarea surselor de date, mediul de depozit de date, la analiza de front-end şi la aplicațiile de business.

 

Procesul analizează calitatea datelor, timpul de răspuns la interogare, ușurința de utilizare, adaptarea individuală şi identifică nevoile potenţiale de formare. În plus, se monitorizează utilizarea efectivă a licenţelor software existente şi contribuie la urmărirea utilizării sistemului în timp.
Există mai multe motive pentru care toată lumea ar trebui să ia în considerare această opţiune:
•    Performanţa: la un moment dat în ciclul de viaţă al unui sistem, cele mai multe depozite de date si implementari BI suferă probleme de performanţă. Această situație poate fi cauzată de volume de date operaţionale care cresc în mod substanţial şi din cauza schimbărilor în modelarea datelor şi a cerinţele utilizatorilor finali.  O altă cauză poate fi ETL-ul neperformant, interogarile lente sau ciclurile lungi de raportare.
•    Scalabilitatea: de cele mai multe ori depozitele de date sau iniţiativele de BI trebuie să fie planificate și pentru o enventuală creștere a cerințelor de business. Analişti pot cere brusc ca datele sa fie modelate pe 5 ani, în loc de 12 luni. Creşterile sau modificările in utilizarea sistemului pot incetini resursele sistemului şi timpul de răspuns. Unul dintre beneficile diagnosticării sistemului de BI este de a verifica blocajele de arhitectură şi scalabilitate pentru planul de afaceri.
•    Calitatea datelor: problemele legate de calitatea datelor pot submina valoarea şi încrederea în orice analiză şi aplicație de raportare şi poate pune sistemul de BI sub semnul întrebării. Informarea deficitară poate duce la decizii operaţionale si de business eronate, dar poate duce si la riscul de non-conformitate.
•    Managementul riscului: Pentru proiectele pregatite de lansare, diagnosticarea sistemului de BI ofera un audit independent şi analiză tehnică detaliată, înainte de a apărea probleme costisitoare în producţie evitandu-se astfel lansarea proiectului si implicit un eşec.
•    Stabilitatea si reclamațiile userilor: mediile de BI pot fi complexe şi costisitoare - problemele de integrare şi de stabilitate pot influența adoptarea finala de catre useri.
•    Reducerea costurilor: diagnosticarea sistemului BI poate fi folosit pentru a optimiza utilizarea resurselor unui sistem complexe şi pentru a evalua şi a îmbunătăţi procesele operaţionale şi de afaceri.

Rezultatul de diagnosticare a sistemului de BI va include un raport detaliat cu privire la:
•    Diagrama arhitecturii sistemului
•    Configurațiile produsului
•    Identificarea potențialelor puncte în care poate apărea eșecul
•    Acțiuni sugerate pentru îmbunătațirea performanțelor, reutilizarii și eficienței
•    Detalierea acțiunilor specifice pentru a răspunde provocarilor viitoare

www.bion-team.ro - Template Design - ITNet